Ridläger sommaren 2024

Välkommen på ridläger hos oss!

Vi erbjuder mysiga och lärorika läger med en god sammanhållning till både hästar, ledare och andra lägerdeltagare. Här i den fina lantliga miljön får du minne och vänner för livet. 

Välkommen att komma och dela härliga dagar tillsammans med oss!


Priser

Läger 1
Vecka 27
Måndag 1 juli – lördag 6 juli

Träningsläger för barn och ungdomar från 12 år som vill utveckla sin ridning i dressyr och hoppning. Vid bra väder finns det även möjlighet att hoppa terränghinder. Vi rider i mindre grupper samt har teori och roliga kvällsaktiviteter. Lägren avslutas med en uppvisning/tävling. För att kunna delta behöver du kunna rida i alla gångarter, hoppa enklare banor samt ha kunskap om hur du tar hand om din lägerhäst före och efter ridning. För att alla ska få ut så mycket som möjligt av ridlektionerna delar vi in grupperna efter ryttarnas kunskaper och anpassar lektionerna därefter.

Ålder: från 12 år

Anmäl här!

6 000 kr

Läger 2
Vecka 28
Måndag 8 juli – torsdag 11 juli

Träningsläger för barn och ungdomar från 9 år som vill utveckla sin ridning i dressyr och hoppning. Vid bra väder finns det även möjlighet att hoppa terränghinder. Vi rider i mindre grupper samt har teori och roliga kvällsaktiviteter. Lägren avslutas med en uppvisning. För att kunna delta behöver du kunna rida i alla gångarter, hoppa enklare banor samt ha kunskap om hur du tar hand om din lägerhäst före och efter ridning. För att alla ska få ut så mycket som möjligt av ridlektionerna delar vi in grupperna efter ryttarnas kunskaper och anpassar lektionerna därefter. 

Ålder: från 9 år

Anmäl här!

 4 000 kr

Läger 3
Vecka 32
Fredag 9 augusti – lördag 10 augusti

Dagläger för dig som rider i en Nybörjare eller Nivå 1-grupp på ridskolan. Vi ses mellan kl. 9.00-16.00 båda dagarna. Vi rider två pass om dagen. För att kunna delta behöver du kunna rida utan ledare och göra iordning din häst med lite hjälp.

Anmäl här!

1900 kr

Läger 4
Vecka 33
Måndag 12 augusti – onsdag 14 augusti

Dagläger för dig som kan rida själv i alla gångarter samt har börjat hoppa. Vi ses mellan kl. 9.00-16.00 alla dagar. Vi rider två pass om dagen, har teori, häst- och stallfix, äter lunch och fikar. För att kunna delta behöver du också kunna göra iordning din häst själv före och efter ridning.

Anmäl här!

2900 kr

Praktisk information och villkor inför ditt ridläger


Stallsysslor

Under veckan får du ta hand om en eller flera lägerhästar och se till att de dagliga stallsysslorna blir gjorda. Så som släppa in och ut hästar ifrån och till hagen, mocka, rykta, fylla vatten, fodra och putsa.

Hästarna

Information och våra hästar hittar du under fliken ''hästar''.

Ledare

Under våra läger finns det en lägerchef, ungdomsledare och ibland även kommunala sommarjobbare som känner till vår verksamhet väl.

Aktiviteter och kvällsaktiviteter

Varje kväll erbjuds det roliga aktiviteter. Ibland kanske det blir en 5 kamp, prova på voltige, en kvällsuteritt eller några mindre lekar. Sista kvällen erbjuds det även en spökkväll för de som vill.


Boende

På anläggningen har vi 4 mysiga små stugor med två våningssängar i varje där du och några kompisar får bo tillsammans under hela veckan. Finns även en ledarstuga där några ledare sover.

Mat

Under dagen serveras frukost, god hemlagad lunch och middag, mellanmål/fika och kvällsmacka. Maten är väldigt god och uppskattad och du behöver aldrig gå hungrig.

Ridning

Under lägrets dagar erbjuds det två ridpass med mycket varierad ridning varje dag. För det mesta rids ridpassen i två olika grupper. Ridningen anpassas utefter dina kunskaper och vi ger dig de bästa förutsättningarna för att du ska kunna ha roligt och utvecklas så mycket som möjligt. Här blir det allt från terränghoppning, lekar med hästarna (gymkana, hela havet stormar) till uteritter, dressyr/markarbete och hoppning.


En ungefärlig dag

08:00 Frukost

10:00-12:00 Första ridpasset.
Grupp 1. 10:00-11:00 Grupp 2. 11:00-12:00

12:00 Lunch

14:00-16:00 Andra ridpasset.
Grupp 1. 14:00-15:00 Grupp 2. 15:00-16:00

17:00 Middag

19:00 Kvällsaktiviteter

20:00 Kvällsmacka

21:00 Sovdags


Målsman är ansvarig för att deltagaren är olycksfallsförsäkrad!


Betalning

I samband med din bokning ska bokningsavgiften, 1000 kr, betalas in på PG 660 211-4. Resterande avgift faktureras via mail till ansvarig vuxen som har anmält deltagaren. Fakturan skickas via mail senast 30 dagar innan lägerstart.

Avbokning

Avbokning kan ske vid uppvisande av läkarintyg som visar på att deltagaren inte kan delta på lägret. Om så är fallet betalas allt utom bokningsavgiften tillbaka.

Avbruten lägervistelse

Om deltagare avbryter efter lägerstart pga sjukdom eller annan orsak - som Tibro RF inte är ansvarig för - återbetalas 20% av gällande dagskostnad för varje lägerdag deltagaren inte är närvarande.

Vår rätt att ställa in läger

Tibro Ryttarförening förbehåller sig rätten att ställa in ett eller flera läger. Detta om något oförutsett skulle inträffa som ligger utanför arrangörens kontroll. Skulle detta ske betalas hela avgiften tillbaka.

Medtagande av egen häst

Deltagare får ta med EN egen häst utan extra kostnad. Tibro RF står för box, hage och strö. Deltagaren tar med eget foder. Vid ankomst ska giltigt vaccinationsintyg visas upp. Hästen har inte uppvisat symtom på smittsam sjukdom de senaste tre veckorna eller ha vistats på anläggning där smittsam sjukdom misstänks eller konstaterats. Egen häst måste vara i kondition för att gå två pass om dagen!


Om du vill ha ytterligare information är du välkommen att kontakta vår lägechef
Magdalena Rubensson
Zäll på kontakt@tibrorf.se